Is Brussel de stad van uw dromen? De rustige gemeente Etterbeek heeft alvast heel wat te bieden aan haar ruim 47000 inwoners. Met talrijke winkels en horeca vormt ze de perfecte uitvalsbasis voor wie zich wenst te settelen in het Brusselse.

  Brussel in het kort

  Brussel heeft een bijzonder rijk verleden en een schat aan historisch erfgoed. De basiliek van Koekelberg, het Atomium en het wereldberoemde stadhuis op de Grote Markt zijn slechts enkele gebouwen die mee de skyline van de hoofdstad bepalen. De vele internationale instellingen, bedrijven en prestigieuze wijken geven Brussel de allure die ze verdient.

  De hoofdstad heeft voor ieder wat wils: van een rommelmarkt tot een folkloristische stoet. Die folklore vinden we terug in de bijnaam ‘kiekenfretters’ die de Brusselaars kregen toen ze tijdens een belegering een grote hoeveelheid kippen naar binnen werkten.

  Dichtbij de wereldstad Brussel

  Op een boogscheut van de hoofdstad ligt Etterbeek voor wie rustig wil wonen dichtbij de hoofdstad. Met een goed gevulde activiteitenkalender zorgt deze gemeente goed voor haar inwoners.

  Bovendien worden er talrijke activiteiten georganiseerd voor vijvenvijftigplussers zoals bezoeken aan musea, concerten en bezienswaardigheden.

  Een bijzonder rijk verleden en historisch erfgoed
  Een bijzonder rijk verleden en historisch erfgoed

  Daarnaast wordt er in Etterbeek jaarlijks de Middeleeuwse Markt georganiseerd die talrijke bezoekers naar de gemeente brengt. Het nabijgelegen Jubelpark vormt een prachtig kader voor de festiviteiten waar de middeleeuwse folklore en tradities centraal staan.

  De theaters, culturele centra en kunstgalerijen vervolledigen het culturele aanbod. Het Gemeenschapscentrum ‘De Maalbeek’ biedt bovendien vele mogelijkheden voor wie op zoek is naar ontmoeting en creativiteit. In de openbare bibliotheken kunt u zich verdiepen in de literatuur.

  Snel en dichtbij winkelen

  Etterbeek beschikt over 9 winkelwijken waar u gezellig kunt kuieren langs de vele trendy shops en boetieks. Er worden bovendien talrijke braderieën en rommelmarkten georganiseerd.

  Elke week staat er een aangepaste vervoersdienst ter beschikking om boodschappen te doen voor Etterbekenaren die minder mobiel zijn.

  Op zondagochtend kunt u heerlijk struinen langs de vele kraampjes die hun koopwaren aanbieden. Op de ‘kleine woensdagmarkt’ kunt u in de namiddag lokale, kwaliteitsvolle producten aankopen. Nagenieten kan op één van de gezellige terrasjes.

  Talrijke restaurants en brasserieën in Aalst
  Talrijke restaurants en brasserieën in Etterbeek

  De gemeente beschikt tevens over een sportcentrum en een zwembad. De vele parken en pleinen nodigen uit om heerlijk te verpozen. In de heuvelachtige en beboste ruimere omgeving rond de hoofdstad kunt u fijne fietstochten en wandelingen maken.

  Wonen op een toplocatie

  Jourdan Garden ligt met 35 appartementen op een toplocatie vlakbij de Europese wijk. Pal in het midden van een gegeerde woonomgeving, is het ideaal voor wie zich dichtbij het centrum van de hoofdstad wenst te vestigen.

  Bovendien hoeft u zich voor uw wekelijkse boodschappen nauwelijks te verplaatsen, dankzij de gloednieuwe Colruyt op de gelijkvloerse verdieping van het woonproject.

  Jourdan Garden heeft alle troeven in handen voor uw nieuwe thuis!

  Lees meer over de ideale ligging van Jourdan Garden in onze brochure of contacteer ons voor meer informatie. Bel vrijblijvend naar 0472 89 60 18. Steeds bereikbaar!