• by:
  • 29/10/2021
  • Category: project

  Werelds wonen in Waregem

  Waarom wonen in Waregem wat voor jou is? Omdat het er heerlijk leven is. Niet alleen woon je in een aangename stad waar het regelmatig bruist, heel wat belangrijke verbindingswegen zijn dichtbij en ver moet je nooit voor je dagelijkse noden. In dit artikel zetten we voor jou enkele troeven van Waregem op een rijtje. Zo weet je meteen waarom het geweldig wonen is in Vlas.

  Waregem heeft je heel wat te bieden

  Waregem klein? We dachten het niet! Waregem is de 4de grootste stad van West-Vlaanderen, maar voelt toch nooit ‘vol’ aan. Er is oog voor groen en de Leie is nooit veraf. Kortom hier geniet je van alle voordelen van een stad, terwijl je je in geen tijd even weg van de wereld waant.

  Het is maar waar je zin in hebt. Maar wie Waregem zegt, duikt meteen ook een stuk de rijke geschiedenis van ons land in. Een bezoekje aan het Flanders Field American Cemetery voert je meteen terug in de tijd en maakt je stil. Ook het Hippo.War museum ademt geschiedenis uit. Liever wat hedendaagse cultuur? Dan zul je je onmiddellijk thuis voelen de Be-Part kunstgalerij en een vaste klant worden in CC De schakel, waar heel wat artiesten hun opwachting maken.
   

  Sportfanaten komen hier thuis

  Meer een sportfanaat? Haal je sjaal uit de kast en ga voor Zulte Waregem supporteren, al jaren een gewaardeerde eersteklasser. Ook Waregem Koerse is een niet te missen festijn voor wie gek is van paardensport. Als actieve sporter zijn er trouwens meer dan genoeg clubs in de ruime omgeving, zowat elke sport wordt hier wel beoefend. De Leiestreek leent zich trouwens ook uitstekend voor een wandel- of fietstocht. Tientallen uitstekend bewegwijzerde routes liggen hier voor je klaar.
   

  Hotspots in Waregem

  Maar wie Waregem zegt, zegt ook een bruisend centrum. Shoppen, uit eten, … Hier verveel je je geen moment. Onze aanraders? We geven je er alvast vijf mee, aan jou om het lijstje aan te vullen met je eigen favoriete plekjes.

  • Vitreau
   Een geweldige apéro- en tapasbar in het centrum. Ideaal voor een (klein) hongertje en een goed glas.
  • Gunthers
   Jouw stalen ros om de omgeving te verkennen? Die haal je bij fietsenwinkel Gunthers!
  • Castor
   Wat te vieren of jezelf en/of anderen culinair in de watten leggen? Schuif je benen onder tafel bij Castor. Hemels.
  • Purly
   Stijlvolle kleding voor de hedendaagse vrouw of heer? Die haal je bij Purly. Al jaren een referentie met tal van trouwe fans.
  • Nobelle Store
   Trendy mode op maat van de Instagramproof vrouw? Jouw outfit haal je uit de rekken bij Nobelle Store.
    

  Vlas, de ideale uitvalsbasis

  Wonen op een boogscheut van Waregem in een kwalitatief, goed gelegen en energiezuinig appartement? Bekijk dan zeker de mogelijkheden van woonproject Vlas eens. Hier woon je verrassend praktisch op amper 1 km van de markt van Waregem en toch vlakbij de snelweg.