Aalst heeft bijzonder veel troeven in huis. In de bekende winkelstad kan u genieten van de vele bezienswaardigheden, cultuur en de talrijke horecazaken. Met het project Karmel krijgt u de kans om op een unieke locatie te genieten van de voordelen die het stadscentrum u te bieden heeft.

  Exclusief wonen in de historische stadskern

  Het woonproject Karmel is het resultaat van een herbestemming die met respect voor de historische context werd gerealiseerd.

  Het voormalig Sint-Theresianenkloosterbestaat vandaag uit quasi nieuwbouwappartementen met het grootste comfort. Naast het klooster prijken er 3 nieuwbouw villa-appartementen in de parktuin. Het wooncomplex is dan ook een pareltje middenin het centrum van Aalst.

  Projectontwikkelaar Zabra, architectenbureau Abscis en de stad Aalst werkten nauw samen met de cel Erfgoed om het klooster om te bouwen tot een moderne woonentiteit. Het architectenbureau Abscis uit Sint-Denijs-Westrem tekende een prachtig ontwerp dat een mooi evenwicht biedt tussen modern wooncomfort en de historische waarde van het klooster.

  Exterieurbeeld Karmel te Aalst
  Exterieurbeeld Karmel te Aalst

  Riant wonen

  De kloostergang van het Sint-Theresianenklooster werd behouden en met respect omgebouwd tot moderne woonappartementen. Met nieuwe vloeren, ramen en een andere indeling voldoen ze ruim aan de hedendaagse normen en regelgeving. De oorspronkelijke pandgang verschaft toegang tot de verschillende appartementen die gelokaliseerd zijn in het oude klooster.

  Met behoud van de authenticiteit van het domein, werden er in de tuin 3 gloednieuwe entiteiten gebouwd waarin telkens een 10-tal nieuwbouwappartementen werden ondergebracht. Elk appartement beschikt over een overdekt, zuidgericht terras dat een prachtig uitzicht heeft op de parktuin.

  Prachtige natuur in het stadscentrum

  Woonproject Karmel ligt in de verkeersvrije Louis D’Haeseleerstaat maar via een aansluitende helling kunt u de ondergrondse parking vlot bereiken. Bij de bouw van de parking werden de bestaande bomen uit de volwassen tuin met de nodige omzichtigheid ontweken. Zo is men er in geslaagd om parkeercomfort optimaal te combineren met het prachtige stukje natuur dat in het verleden niet publiek toegankelijk was.

  Een groene oase in de historische stadskern
  Een groene oase in de historische stadskern

  Het paradepaardje van het project is ongetwijfeld de prachtig ommuurde parktuin waar het rustig vertoeven is tussen het groen. Ideaal voor wie wil genieten van de prachtige bloementuin, de boomgaard en de speeltuin die collectief onderhouden wordt.

  De groene oase in de historische stadskern van Aalst maakt dit project uniek. Zo dicht bij de winkels wonen terwijl u thuiskomt in de prachtige omgeving met zicht op de bomen en de natuur, vormt een unicum in de omgeving.

  Kwaliteitsvolle architectuur

  Elk appartement straalt een eigen karakter uit met een ruime woonplaats en een inpandig terras dat zicht geeft op de tuin. Daarnaast kan u kiezen voor één of twee slaapkamers. Een tweede slaapkamer is ook ideaal voor wie een logeerkamer of een bureau wenst in te richten.

  De vormgeving van de gebouwen is sereen en sober. De 3 villa-appartementen werden opgetrokken in een gevelsteen die naadloos overvloeit in de dakbedekking.

  Het grillige volume van de hellende daken geeft extra cachet aan het wooncomplex maar doet tegelijkertijd de rust en eenvoud van de parktuin alle eer aan. Uiteraard voldoet elk appartement aan de strengste normen qua dakisolatie, technische installaties en wetgeving.

  Benieuwd naar meer?

  Project Karmel biedt u de kans om te genieten van de talrijke voordelen van het bruisende stadcentrum van Aalst in combinatie met de oase van rust die het luxueuze wooncomplex uitstraalt.

  Download uw brochure of vraag een vrijblijvend bezoek aan voor ons modelappartement.