Is Aalst binnenkort de stad van uw dromen? Dat is ze zeker! Met talloze bezienswaardigheden, de gezellige Grote Markt en de variëteit aan horeca en winkels heeft Aalst alle troeven in handen om haar inwoners elke dag weer te verrassen en te verwennen.

  Aalst in een notendop

  Wie Aalst zegt, denkt meteen aan het alombekende Aalst Carnaval. Het volksfeest vormt jaarlijks hét evenement voor de bijna 85 000 inwoners of ‘ajuinen’ van Groot Aalst. De naam ajuin of ‘ajoin’ in het dialect, dateert uit de 19de eeuw en verwijst naar de uienteelt die toen in de streek zijn hoogtepunt kende.

  De inwoners zijn fier op hun bijnaam omdat het verwijst naar de gezellige en volkse sfeer die er heerst. Als echte Bourgondiërs ontmoeten Aalstenaars elkaar in de vele trendy cafés, gezellige brasseries en culinaire restaurants in en rondom de stad.

  Volop genieten

  De Grote Markt met het historische Belfort vormt het kloppend hart van Aalst. Het is een ontmoetingsplaats waar het gezellig vertoeven is op de vele zonnige terrasjes.

  Grote Markt met historisch Belfort te Aalst
  Grote Markt met historisch Belfort te Aalst

  De talrijke winkelstraten met vele bekende winkelketens, luxueuze boetieks en lokale handelaars staan garant voor uren winkelplezier. Op de zaterdagse markt bieden een 150-tal kramen een variëteit aan producten aan.

  De autovrije winkelstraten en pleinen zorgen er voor dat u veilig kunt wandelen en fietsen doorheen de stad. Met talrijke mogelijkheden qua openbaar vervoer en de aanwezigheid van het station, kan u bovendien rekenen op vlotte verplaatsingen binnen en buiten Aalst.

  Cultuur shoppen

  Ook de cultuurliefhebber kan zijn hartje ophalen in Aalst. Cultuurcentrum De Werf biedt een waaier aan activiteiten aan. Naast de vele optredens van nationale en internationale artiesten, kan u er terecht voor een lezing of een tentoonstelling. Maandelijks worden er bovendien talrijke cursussen georganiseerd.

  Doorheen het jaar kan u deelnemen aan verschillende evenementen. Zo kan u tijdens Cirk! genieten van de magische sfeer met internationale acrobatie in de binnenstad. Met de wekelijkse parkconcerten worden de zomermaanden een feest. Bovendien bieden de verschillende verenigingen waaronder Okra, een waaier van activiteiten aan voor 55-plussers .

  Dankzij de UiTPAS beschikt u over een spaar- en voordeelkaart om talloze vrijetijdsactiviteiten aan een voordelig tarief te verkennen.

  Historische pracht

  De kunstliefhebber kan op ontdekkingstocht gaan in het Stedelijk Museum ’t Gasthuys dat de rijke geschiedenis van de stad herbergt. Op verschillende historische locaties in de stad kan men het verhaal van priester Daens of schrijver Louis Paul Boon herbeleven.

  In de prachtig gerestaureerde Sint-Martinuskerk zal u telkens weer de schoonheid van de architectuur, het bijzonder orgel of het altaarstuk van Pieter Paul Rubens herontdekken.

  Recreatie en sport

  Aalst biedt ook heel wat toeristische fiets- en wandelroutes aan. Ontdek de pittoreske deelgemeenten en hun prachtige landschappen wanneer u langs de Dender fietst.

  De groene long van Aalst wordt gevormd door het park net buiten de stad waar kleinkinderen zich kunnen uitleven in de grote speeltuin en uzelf kunt genieten van een picknick, terrasje of heerlijke wandeling. In de natuurgebieden Osbroek en Gerstjens kan u dan weer de rijke diversiteit aan fauna en flora bewonderen.

  In het nieuwe sportcentrum Schotte en het Stedelijk Zwembad vindt de sportieveling zijn gading. Maandelijks worden er daarenboven via het stadsmagazine ‘Chipka’ sportactiviteiten aangekondigd voor 55-plussers.

  Uiteraard is er nog veel meer te ontdekken in Aalst. Voor meer informatie kan u terecht in het toeristisch infokantoor op de Hopmarkt.

  Klaar om uw toekomst in Aalst te ontdekken?

  In het herbestemmingsproject Karmel werd het prachtige Sint-Theresianenklooster omgebouwd tot een modern woonproject met 44 appartementen en een herenhuis. Wij bieden u dan ook gezellige en rustig gelegen appartementen aan, midden in het hart van Aalst.

  Dankzij de ommuurde parktuin kan u volop genieten van rustig wonen in een groene oase gecombineerd met de voordelen van de historische stadskern. Gelegen op een steenworp van winkels en horeca, geniet u zo van comfort, veiligheid en rust in het midden van de stad.

  Het project Karmel heeft alle troeven in handen om u een mooie woontoekomst te bieden.

  Download uw brochure of vraag een vrijblijvend bezoek aan voor ons modelappartement.