Project in de kijker


Onze projecten zijn onze visitekaartjes. Af en toe pakken we daar graag eens mee uit. Omdat het een staaltje gedurfde architectuur is, omdat het een mooi voorbeeld is van harmonie met de omgeving of omdat het toont hoe wonen, werken en winkelen perfect samenvallen.

Serieuze funderingswerken bij Jourdan Garden

01/06/2018

Project in de kijker

Ons project Jourdan Garden in Etterbeek wordt letterlijk diep in de grond verankerd. Bekijk het filmpje en ontdek de indrukwekkende funderingswerken. Een knap bouwstaaltje!

Bekijk het filmpje hier:
https://business.facebook.com/ZabraRealEstate/videos/1112624762211090/?business_id=1579787172314304Lees meer

Eerste spadesteek Waterberg: Bart Somers kraanman van dienst

26/09/2017

Project in de kijker

Afgelopen zaterdag (23/09) vond de eerste spadesteek van ons project Waterberg in Mechelen plaats en met succes: een talrijke opkomst, mooi weer en leuke sfeer. Na een lekker ontbijt en inleidende woorden door Brummo, Zabra en Bart Somers, gaf de burgemeester het symbolische startschot aan ons woonproject. En niet met een gewone schop, maar met een heuse kraan, die Bart Somers de ludieke bijnaam "Bart de Bouwer" gaf, aldus Gazet van Antwerpen. 
Bedankt aan iedereen voor jullie talrijke opkomst en we zien uit naar de verdere ontwikkelingen van Waterberg. 

Bekijk en lees meer op onderstaande links van GVA en RTV:
http://www.gva.be/cnt/dmf20170923_03091005/bart-de-bouwer-kruipt-in-graafmachine-voor-startschot-woo...
https://www.rtv.be/artikels/somers-geeft-eerste-spadesteek-a44289
Lees meer

Middeleeuwse woonerven gevonden in Hombeek

17/07/2017

Project in de kijker

Tijdens de archeologische werken op de site van ons project Waterberg te Hombeek zijn er middeleeuwse woonerven gevonden  Een team van archeologen is in Hombeek al 3 weken bezig met het opgraven van 2 grote middeleeuwse boerderijen. De opgravingen zijn afgelopen vrijdag (13/07) afgerond. 

Het is mooi om te ontdekken dat 1000 jaar geleden de mensen dezelfde locatie kozen als de nieuwe Hombeekenaars nu.

Bekijk het filmpje op de nieuwssite van RTV: http://bit.ly/2uu4Yw1
Lees meer

Project Lokerenveld te Aalst getekend

13/07/2017

Project in de kijker

We breiden onze aanwezigheid in de Stad Aalst verder uit. Naast ons project Karmel in het centrum en de Tragelsite aan de Dender, zal Zabra Real Estate in de Lokerenveldstraat samen met G-Label een residentieel project van ca. 10.000 m² BVO realiseren. Met de Stad Aalst werd hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend. 
Lees meer
Tragel 8: nieuw stadsdeel aan de Dender in Aalst

Tragel 8: nieuw stadsdeel aan de Dender in Aalst

05/07/2017

Achter de schermen

Tragel 8, het consortium tussen Vanhaerents Development en Zabra Real Estate, heeft een samenwerkingsovereenkomst met het AGSA (Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Aalst) en de Stad Aalst ondertekend voor de realisatie van een evenementencomplex, retailzone, woningen en kantoren. De Tragelsite heeft een strategische ligging langsheen de Dender en wordt geïntegreerd in het project “De Kaaien” van de Stad Aalst, die in de komende jaren voor een make-over zal zorgen van de gebieden gelegen aan de Dender.

Publiek Private Samenwerking

De ontwikkelaars kandideerden zich voor de PPS-wedstrijd met een team van ontwerpers en specialisten: UAU Collectiv en Jaspers-Eyers architectsABTAvantgardenBDO en Artes Roegiers. Het noordelijke deel van de Tragel heeft een oppervlakte van 5,6 hectare en is gelegen vlak naast het ringviaduct. De site waarop de voormalige gebouwen van Intergem en Nieulandt stonden werd ondertussen gesaneerd. De andere gebouwen worden in een later stadium gesloopt. De vroegere industriegronden maken ruimte voor een nieuw Aalsters stadsdeel waarin er plaats zal zijn voor een mix van verschillende functies.

Evenementenzaal voor 5000 personen

De nieuwe multifunctionele evenementenzaal zal mogelijkheden bieden voor een brede waaier aan events. De totale zaal heeft een capaciteit van 5.000 personen, waarvan ca. 3.500 zitjes, zodat carnavalsactiviteiten, sportwedstrijden, concerten, verenigings- en bedrijfsfeesten,… kunnen plaatsvinden. De nadruk ligt op multifunctionaliteit waardoor een ontwerp gekozen is waarbij de tribunes eenvoudig kunnen aangepast worden. Basketbalclub Okapi Aalstar zal alvast de zaal huren voor zijn thuismatchen.


Nieuw winkelcentrum

Daarnaast komt er op de site een retailcomplex van 15.000 m² dat complementair zal zijn met de winkels binnen het stadscentrum. Ook de huidige winkels op de site krijgen een nieuwe plaats binnen het retailpark.  Er zal ook ruimte zijn voor appartementen in een woontoren. De strategische ligging langsheen de Dender en de nabijheid tot het stadscentrum vormen grote troeven om te wonen.


Nieuw stadsdeel langs de Dender

Het gehele project zal zorgen voor een opwaardering en vernieuwing van een verlaten stadsdeel waarbij aangename verblijfsruimten gecreëerd zullen worden. Deze stedelijke ontwikkeling kadert binnen een overkoepelend project van de Stad Aalst, De Kaaien, waarbij alle toekomstige ontwikkelingen langsheen de Dender worden verbonden en waarbij oude fabriekspanden, braakliggende terreinen en vervallen woningen plaats maken voor nieuwe en aantrekkelijke stadsdelen.

Logo Tragel

Lees meer
Vooruitgang werken Kanaaltuinen

Vooruitgang werken Kanaaltuinen

04/04/2017

Project in de kijker

De woningen van ons project Kanaaltuinen zijn in volle aanbouw en beginnen vorm te krijgen! Intussen liggen alle vloerplaten van fase 1 er en de ruwbouw van enkele woningen is al opgetrokken tot de gelijkvloerse of eerste verdieping.

Een enthousiaste koper met zijn drone enkele mooie beelden gemaakt, waar je kan zien dat er goed wordt doorgewerkt.

Neem nu contact met ons op voor de laatste goed gelegen woningen en appartementen! Wandel zeker ook al eens binnen in je misschien toekomstige thuis via onze virtual tour!  

Lees meer
Verloop werken Karmel

Verloop werken Karmel

31/03/2017

Project in de kijker

Ons unieke project Karmel met zijn buitengewone ligging in het centrum van Aalst begint tot leven te komen.

De renovatiewerken van het kloostergebouw zijn gestart waardoor het zijn oorspronkelijke charme terugkrijgt. Het gebouw wordt omgetoverd tot 14 appartementen, die een mooie mix zullen worden van moderne architectuur en historische context.  

De binnentuin begint ook vorm te krijgen. De 3 urban villa’s rijzen stapsgewijs uit de grond, waarbij de structuur van het project goed zichtbaar wordt. De eerste verdieping van villa Maria werd reeds opgetrokken. Bij villa Lucia staat de gelijkvloerse verdieping er de vloerplaat van villa Anna is gegoten.  

Om de bewoners het ultieme wooncomfort te bieden van wonen in het centrum en in het groen, is een ondergrondse parking voorzien. Hierdoor hebben we de binnentuin kunnen maximaliseren en kan je toch bij (lees: onder) de deur uw wagen kwijt. De ondergrondse parking is reeds gerealiseerd.  

Kom op onze volgende infoavond op 19 april de sfeer opsnuiven en laat je verassen door het unieke project! Schrijf je hier in. 

Lees meer
Eerste steenlegging project Kanaaltuinen | Zabra Real Estate

Eerste steenlegging project Kanaaltuinen | Zabra Real Estate

28/11/2016

Project in de kijker

Op 26 november 2016 vond de eerste steenlegging van ons project Kanaaltuinen te Sint-Pieters-Leeuw plaats. Samen met burgemeester Luc Deconinck legden we de eerste steen van de eerste fase van het project. Wegens de succesvolle verkoop van het eerste deel van fase 1 (reeds 70% van de woningen en 40% van de appartementen zijn verkocht) werd er op de steenlegging ook het startschot gegeven voor de verkoop van het tweede deel van fase 1 (9 woningen en 8 appartementen).

Naast de burgemeester en enkele gemeenteraadsleden van Sint-Pieters-Leeuw telden we onder de talrijke aanwezigen kopers, buurtbewoners, de architect, aannemers en geïnteresseerde kopers. Na de steenlegging werd er nog gezellig nagebabbeld met een lekkere koffie of chocolademelk. En de kopers hadden zo ook de kans om hun toekomstige buren te leren kennen!

Bedankt aan iedereen die aanwezig was, in het bijzonder burgemeester Luc Deconick. Jullie warme aanwezigheid en enthousiasme maakten er een heel geslaagde steenlegging van!

Pers:
> uitzending in het nieuws van Ring TV: http://ringtv.be/taxonomy/term/7 (zie vanaf 04:40 min.)

*foto's Julien Steens
Lees meer
Aanvang werken project Kanaaltuinen

Aanvang werken project Kanaaltuinen

08/04/2016

Project in de kijker

Tijdens de eerste volle werkweek van april zijn de voorbereiden werken voor de nieuwbouw verkaveling Kanaaltuinen aangevangen. Deze werken worden in verschillende fases voltrokken. Startende aan de Kerkhofdreef met een uitbreiding van het rioleringsnet en andere nutsvoorzieningen. De Kerkhofdreef wordt na voltooiing van deze werken ook volledig opnieuw aangelegd, aangezien zij later zal dienen voor de bereikbaarheid van een nieuwe gemeenteschool.

Vervolgens zal er op het terrein tussen de Populierenlaan en het kanaal worden gestart met de uitgraving van de wegenis en het voorzien van riolering en andere nutsvoorzieningen.Er wordt verwacht om kort na het bouwverlof te starten met de bouwwerken van de woningen en de appartementen

Lees meer
De werken schieten goed op in Overmere | Zabra Real Estate

De werken schieten goed op in Overmere | Zabra Real Estate

23/03/2016

Project in de kijker

Het was de afgelopen maanden een komen en gaan van vrachtwagens en aannemers voor de bouw van 8 woningen in de Pastoor Pennestraat te Overmere. Momenteel zijn de crepiwerken afgerond en gaat men van start met de binnenafwerking.

Interesse in één van de laatste 3 woningen? Aarzel dan zeker niet en neem contact op voor een afspraak!
Hieronder zijn enkele beelden terug te vinden van de werf.
Er is ook een opendeurdag ingepland op woensdag 13 april tussen 16u en 20u op de werf in de Pastoor Pennestraat.

Lees meer
Skilpod, Verkoopskantoor Kanaaltuinen in Sint-Pieters-Leeuw | Zabra Real Estate

Welkom in ons nieuwe verkoopkantoor!

22/02/2016

Project in de kijker

Altijd al in Sint-Pieters-Leeuw aka het Toscane van Vlaams Brabant willen wonen? Dan hebben we tweemaal goed nieuws. Niet alleen hebben we in Sint-Pieters-Leeuw met Arthus het woonproject 'Kanaaltuinen' lopen, sinds kort kan je vlak naast de site ook terecht in ons gloednieuw mobiel verkoopkantoor voor alle informatie over de circa 200 woningen die er in de volgende jaren zullen komen. Neen, geen onpersoonlijke en koele container, maar wel een compact, eco-smart, smaakvol en modulair kantoor dat helemaal past bij de vernieuwende visie van Arthus. Hiervoor sloegen we de handen in elkaar met de jonge Belgische onderneming Skilpod uit Geel.

Wat is dat nu een Skilpod?

'Skill' is Engels voor bekwaamheid, 'pod' betekent 'verplaatsbare eenheid'. Combineer beide woorden en je krijgt Skilpod, een kwalitatieve en tijdelijke ruimte. Het strakke design is niet alleen aantrekkelijk en hedendaags, het is nog eens ecologisch ook. Het groene element zit hem in de constructie: de grote raampartijen zorgen voor een maximum aan natuurlijke lichtinval en bovendien is de Skilpod samengesteld uit kruislings gelijmd hout, naar het principe van de houtskeletbouw, waardoor er zelfs geen staal aan te pas hoeft te komen. Is de verkoop rond en heeft het tijdelijke kantoor zijn dienst bewezen? Dan verhuizen we de Skilpod naar een nieuw project waar het kantoor aan een tweede leven kan beginnen!

Kom langs op woensdag (14u-18u) of zaterdag (10u-12u) na afspraak voor meer informatie over het project Kanaaltuinen.
Locatie: Populierenlaan 25, Sint-Pieters-Leeuw
Maak uw afspraak hier of via 09 365 60 74

Lees meer
Rooftops Oostakker | Zabra Real Estate

Op zoek naar een rendabele belegging?

02/12/2015

Project in de kijker

Rooftops Oostakker is de ideale mix van een duurzame vastgoedbelegging en een rendabele investering. Het project sluit aan bij Gent als economisch knooppunt die zorgt voor een zeer grote vraag naar huurwoningen.

5 goede redenen om te investeren in Rooftops
  • topligging nabij Gent 
  • goed bereikbaar via de R4
  • ruime terrassen vanaf 29 m²
  • jaar na jaar stijgende woningprijzen
  • reeds verhuurd, dus een bewezen rendement
Wilt u ook genieten van een mooi en veilig rendement?
Aarzel niet en maak nu uw afspraak

Lees meer

Verkavelingsvergunning fase 1 Kanaaltuinen

02/11/2015

Project in de kijker

De verkavelingsvergunning van de eerste fase van het nieuwe Zabra project "Kanaaltuinen" in Sint-Pieters-Leeuw werd zonet afgeleverd.
In de eerste fase zullen 22 woningen en 24 appartementen worden gebouwd en zal het eerste deel van het 1,5ha grote park worden aangelegd.
De komende jaren wordt er verder gewerkt aan de volgende fasen.

In totaal zullen er circa 230 woningen komen, een basisschool voor circa 400 leerlingen en 2,5 ha aan kwalitatieve openbare ruimte.
De verkoop van de eerste fase start binnenkort.

Voor meer informatie, surf naar www.kanaaltuinen.be

Lees meer

Socio-economische vergunning verkregen voor Bon'Ap Wetteren

19/09/2015

Project in de kijker

Vandaag hebben we de socio-economische vergunning vekregen voor de nieuwe winkel van Bon'Ap in ons pand te Wetteren.
Binnenkort meer info over opening

Lees meer