Project Molendreef heeft dankzij zijn unieke locatie in hartje Sint-Niklaas alle troeven in huis voor iedereen die dichtbij het stadscentrum wil genieten van de rust en het groen. Naast een vlotte aansluiting met de E17 en het station, biedt de toplocatie van de site vele troeven voor jong en oud.

Wonen in een centrumstad

Project Molendreef ligt in de bruisende stad Sint-Niklaas, de hoofdstad van het Land van Waas. Als derde grootste stad van Oost-Vlaanderen behoort ze tot de 13 Vlaamse centrumsteden. De regio biedt dan ook heel wat mogelijkheden om een heerlijke dag te genieten in de stad of in de natuur.

De Sint-Niklazenaars worden ook wel eens de oliezeikers, rapenbraders of blauwselmannen genoemd. De bijnamen worden ontleend aan o.a. de oliemolens waarmee olie werd gewonnen uit bijvoorbeeld kool- of lijnzaad of aan de raap die een boer aanbood aan Keizer Karel.

Foto: Grote markt en stadhuis Sint-Niklaas

Vlot op jouw bestemming

De site Molendreef telt 94 nieuwbouwappartementen die zich situeren in het binnengebied tussen de Edward Prissestraat en de Nieuwe Molenstraat. Dankzij de gunstige ligging van dit nieuwbouwproject, bereik je de binnenstad op tien minuten per fiets. In Molendreef is er ook aandacht voor de stalling van fietsen en deelauto’s. Zo garanderen we een optimale mobiliteit.

Het station, dat je op zo’n tien minuten te voet bereikt, biedt vlotte spoorverbindingen naar de drie grootste stations van Vlaanderen: Antwerpen, Brussel en Gent. Daarnaast zorgen de talrijke aansluitingen met het openbaar vervoer voor een vlotte verplaatsing. Wanneer je er met de wagen op uit trekt, vormt Sint-Niklaas de perfecte uitvalsbasis door een vlotte aansluiting met de E17 Gent-Antwerpen of de N16 naar Mechelen.

Volop genieten

Ontspanning en cultuur zijn nooit ver weg in de binnenstad. In het Mercatormuseumverneem je alles over de cartografie, terwijl je in het Stedelijk Museum meer te weten komt over de geschiedenis van Sint-Niklaas en het Waasland. De muziekliefhebber kiest uit de gevarieerde programmatie van concertzaal ‘De Casino’

Foto: Mercatormuseum Sint-Niklaas

Culinair genieten doe je in de vele horecazaken op de vier horecapleinen (Grote Markt, Stationsplein, Houtbriel & Sint-Nicolaasplein) of in de omliggende straten. Met een reputatie als hoofdstad van ’t Zoete Waasland, is het niet verwonderlijk dat Sint-Niklazenaar Alex Callier bekent dat hij enkel zijn crème-glace eet in zijn thuisstad. De stadskern telt dan ook twee ijssalons van topniveau, chocolatiers en toppatissiers om zelf te ontdekken.

Niet alleen de stad maar ook de ruime Wase regio heeft heel wat te bieden. Tijdens jouw ontdekkingstocht zal je merken dat de eigenheid van het Land van Waas en Zeeuws-Vlaanderen nooit ver weg zijn. In de verschillende groene deelgemeenten zoals Belsele en Sinaai vind je verborgen pareltjes en prachtige landschappen.

Riant project

Project Molendreef is uniek in zijn soort. Zo dicht bij de stad is de topligging misschien wel de grootste troef. Toch is de moderne architectuur, de kwalitatieve afwerking en het uitzicht op een prachtig groen park minstens even belangrijk. De rustige residentiële buurt past in het woonbeleid van de stad waarbij ze de ecologische kaart trekt voor groen in de stadskern.

Ontdek jouw plaatsje in Molendreef en vraag snel de brochure aan of bel ons vandaag nog op 09 365 60 70.