Een groene oase op de daken in Brussel

De daktuin is afgewerkt en klaar voor de aanplanting.

In Brussel, op de grens van Etterbeek en Elsene, ontwikkelt Zabra een appartementsgebouw van 35 wooneenheden, met een gloednieuwe Colruyt-winkel op de gelijkvloerse verdieping en ondergrondse parkeerplaatsen. Het project Jourdan Garden ligt vlakbij de Europese wijk, een toplocatie in het centrum van de hoofdstad.

Een uniek aspect aan dit mooie project in Brussel, is de integratie van een ruime daktuin van 2.300m². Die zal fungeren als onderzoekstuin voor stadslandbouw. De ULB (Université libre de Bruxelles) gaat er de voor- en nadelen van stadslandbouw onderzoeken en langdurig werklozen zullen er vormingen in biologische landbouw krijgen.

De gemeente Elsene is ook mee gestapt in het project en zal er een externe toegang tot de daktuin aanleggen via een metalen trap vanaf de Mussengang, een steegje achter het project. De gemeente gaat ook waterreservoirs installeren die het regenwater op het dak moeten opvangen én een didactisch verantwoordelijke aanwerven. Hij zal voor het grote publiek rondleidingen in de daktuin organiseren. De bedoeling is dat Brusselaars er advies kunnen krijgen hoe ze ook hun eigen platte dak kunnen omtoveren tot een leuke moestuin.

Het woonproject Jourdan Garden heeft zijn naam alleszins niet gestolen. Onze bewoners kunnen hier genieten van een prachtig uitzicht op deze mooie groene tuin, middenin Brussel.

Het project is intussen volledig uitverkocht, nog eens proficiat aan alle kopers!