Project Molendreef ligt op een unieke locatie in Sint-Niklaas. Op slechts 2,5 km van je woning, bevindt zich de Grote Markt en kun je naar hartenlust shoppen in de ballonhoofdstad. Dagelijks bruist het er van de activiteiten en kun je genieten van de gezellige binnenstad en de vele horecazaken.

  Stad met een rijke geschiedenis

  Sint-Niklaas ontleent haar naam aan de Heilige Nicolaas uit Myra die nog steeds vereerd wordt in de 13de-eeuwse Sint-Nicolaaskerk. Vroeger vormde deze kerk het middelpunt van het dorp dat later uitgroeide tot de stad Sint-Niklaas.

  Naast de jaarlijkse aankomst van de Sint in de stad, staat Sint-Niklaas ook bekend om de Vredefeesten die sinds 1948 de bevrijding tijdens WOII herdenken. Tot op vandaag is het ballonfestival een trekpleister voor iedereen die het kleurrijke schouwspel van luchtballonnen in allerlei vormen en maten wil bewonderen.

  Foto: Vredefeesten Sint-Niklaas

  Actief in de stad

  Sint-Niklaas biedt een scala aan activiteiten aan. Tijdens de zomer hoef je echt de stad niet uit om een fantastische vakantie te beleven. Van een foodtruckfestival tot een parkconcert: je kan er wekelijks iets nieuws ontdekken. In de winter kun je terecht op de gezellige kerstmarkt en de grote winterkermis.

  Op de Grote Markt kun je kiezen uit talrijke horecazaken met gezellige terrasjes. Het prachtige zicht op het stadhuis met belforttoren zijn één van de vele troeven die de grootste markt van België te bieden heeft. Op donderdag kuier je op de wekelijkse markt, terwijl je op zondag de rommelmarkt op het Stationsplein bezoekt.

  De twee pleinen zijn met elkaar verbonden door een gezellige verkeersvrije winkelstraat met tal van plaatselijke handelaars. Wie niet genoeg kan krijgen van al het shoppen, vindt ongetwijfeld zijn gading in het Waasland Shopping Center met ruim 140 winkels. Ook hier kun je genieten op de terrasjes binnen en buiten.

  Sport en ontspanning

  De sport- en natuurliefhebber kan terecht in het provinciaal domein De Ster waar het in de zomer heerlijk genieten is in de strandzone met zwemvijver. Het yogapad, de minigolf of de kinderboerderij garanderen een heerlijke dag.

  Daarnaast zijn er meer dan 280 sportverenigingen actief die gebruik maken van de sportcentra in de stad en de deelgemeenten. Centraal ligt sportcentrum De Witte Molen met o.a. twee sporthallen, een voetbalveld en een openbaar speelterrein met skatepark. Voor een duik in het water is het Sinbad ideaal met een wedstrijdbad van 25 meter, een instructiebad en een aangepast peuterbadje.

  Het Waasland is ook een paradijs voor elke natuurliefhebber die wil wandelen of fietsen. Het Land van Saeftinghe is een ontdekking waard want het getijdengebied herbergt een waaier aan plantensoorten en trekt verschillende soorten vogels aan. Op de fiets- en wandelpaden langs de Schelde is het gezellig uitwaaien.

  Foto: Het Land van Saeftinghe

  Klaar om te genieten in het Waasland?

  Project Molendreef bestaat uit 94 kwalitatieve nieuwbouwappartementen met uitkijk op een prachtig park. De moderne architectuur versmelt met de groene omgeving en biedt plaats aan jong en oud.

  Wil jij ook rustig wonen op enkele minuten fietsen van de stad? Dan is Molendreef zeker iets voor jou! Download onze brochure of bel ons vandaag nog op 09 365 60 70 en vind jouw unieke thuis!