Wie een appartement of woning in ’t Zand aankoopt, kiest voor een project met karakter. Op deze unieke site in Heusden vormen 12 woningen en 22 luxeappartementen
een architecturaal evenwicht in een groene en autoluwe omgeving nabij de stad Gent.

Evenwichtig samenspel van comfort en architectuur

Zabra werkte voor het project ‘t Zand samen met het Gentse architectenbureau ‘Bontinck Architecture and Engineering’ met het oog op een moderne en strakke look. Architect en zaakvoerder John Bontinck overtuigde eerder met gerenommeerde projecten zoals de ‘Ghelamco arena’ en de ‘Druppelgebouwen ‘Take off’ in Gent.

In dit project worden energiezuinigheid en schoonheid evenwichtig gecombineerd. De omvangrijke site - voorheen een tuinbouwbedrijf – ligt pal in het hartje van Heusden en vormt een groen rustpunt in de verstedelijkte omgeving.

De site werd opgedeeld in drie clusters die samen een architecturale eenheid vormen. Hoewel de 12 halfopen en gesloten woningen en de 22 luxeappartementen hun eigen karakter bewaren, vormen ze samen een geheel dankzij de weloverwogen materiaalkeuze.

Bovenaanzicht van het project 't Zand

De wooneenheden zijn vervaardigd uit duurzame materialen terwijl het hedendaags karakter gekenmerkt wordt door het visuele barcode-effect. Ook de kleur van de bakstenen past perfect bij de stijl van de directe omgeving.

Een thuis voor iedereen

Dankzij de uitzonderlijke zongerichte oriëntatie baden de appartementen in het licht al dan niet met uitzicht op een royale tuin. De appartementen met een oppervlakte tot 110 m² beschikken over 1, 2 of 3 slaapkamers en zijn zuid/west georiënteerd. De terrassen zijn voorzien van een luifel zodat het buiten altijd gezellig vertoeven is.

Het grootste appartementsgebouw ‘Azalea’ en het kleine appartementsgebouw ‘Clara’ worden omgeven door een gemeenschappelijke zuidgeoriënteerde tuin die vrij toegankelijk is voor de bewoners. Bovendien beschikken acht appartementen over een eigen private tuin en zijn de vijf penthouses uitgerust met grote dakterrassen.

De woningen met een oppervlakte tussen 180 m² en 200 m² zijn beschikbaar met 3 tot 5 slaapkamers en beschikken over een private tuin met zuidgerichte oriëntatie. Zo creëren ze een rustpunt samen met de groenzones rond de gebouwen.

De woningen van 't Zand met hun hedendaagse architectuur

Rustig gelegen in het groen

Het project ligt in een doodlopende straat waardoor de omgeving autoluw en kindvriendelijk is. Wie zijn wagen zorgeloos wenst te parkeren, kan een privatieve parkeerplaats aankopen of kan terecht in de vier publieke parkeerhavens. Er is tevens een laadpaal beschikbaar om uw elektrische wagen op te laden. In de directe omgeving vindt u eveneens gemeenschappelijke overdekte fietsenstallingen.

Op het project is een laadpaal aanwezig

Ook iets voor u?

Project ’t Zand richt zich voornamelijk op gezinnen en medioren die zich willen vestigen in het centrum van Heusden, op een boogscheut van de stad Gent. De groene ligging garandeert een rustige woonomgeving terwijl u toch snel het centrum van Heusden of de stad Gent kunt bereiken.

Wenst u meer te weten over ‘t Zand? Neem dan zeker een kijkje op onze website en download er gratis uw brochure. U kunt er ook uw gegevens achterlaten zodat wij u op de hoogte kunnen brengen van onze info- of opendeurdagen.