Een woning of appartement in Groendreef combineert de troeven van de hoofdstad met het dorpse karakter van Sint-Pieters-Leeuw. Op het domein, met een centraal park van 1,5 hectare, gaan natuur, architectuur en mobiliteit hand in hand. Elke woonst is bovendien perfect georiënteerd in de groene oase van het park.

MOPurbandesign & Kvarch

Voor het project schakelde projectontwikkelaar Zabra twee architectenbureaus in: MOPurbandesign en Kvarch.

Het Brusselse MOPurbandesign bouwde een sterk portfolio uit van complexe projecten die zich op het snijvlak bevinden tussen stedenbouw, landschap en architectuur. Het team creëert architecturale evenwichten tussen ontwikkelaars, eigenaars, steden en overheden zoals het masterplan stationsproject en haventoegang in Oostende.

Kvarch is als architectenbureau uit Oostende dan weer gespecialiseerd in stadsprojecten en de integratie van gebouwen in de openbare ruimte (zoals het masterplan Immerzeel te Aalst of de helikopterbasis in Oostende). Bij elk project streven ze naar conceptuele eenvoud & creatieve, economische en ecologisch verantwoorde oplossingen.

Parkconcept

Hoewel er oorspronkelijk een klassiek ontwerp op tafel lag voor dit project, slaagden beide bureaus erin om alle partijen samen te brengen rond het huidige concept. Hierin vormt het centrale park de verbinding tussen de bestaande structuren, het kanaal en het station.

Door het parkconcept te koppelen aan een basisschool en diverse omgevingselementen, profileert het project zich binnen de gemeentelijke context van Sint-Pieters-Leeuw. Dankzij de functioneel aangelegde straten ontstaat er bij het binnenrijden van het domein een ruimtelijk parkgevoel.

Foto: parkzichtappartementen project Groendreef

Royaal wonen

De 3 woontypes op de site zorgen voor een variëteit aan woonvormen. Binnen het project worden er 22 urban villa appartementen, 20 parkzichtappartementen en 47 woningen gebouwd.

In de urban villa’s worden er telkens een 8-tal appartementen van ± 110 m² ondergebracht met 1, 2 of 3 slaapkamers. De lichtrijke gelijkvloerse appartementen beschikken over een privatieve tuin, terwijl de appartementen dankzij het royale terras tevens een maximale lichtbreedte genereren.

De parkzichtappartementen bestaan uit verschillende types stapelwoningen met hedendaagse architectuur. Ze bieden een frontaal uitzicht op het park en zijn zuidelijk georiënteerd. De ruime tuinen en terrassen zorgen ervoor dat u in alle rust kunt genieten van de groene omgeving.

De eengezinswoningen beschikken over grote leefruimtes en brede raampartijen en worden afgewisseld met welgekozen groenzones.

Foto: Eengezinswoningen project Groendreef

Hedendaagse architectuur

Naast de aandacht voor de ruimtelijke aspecten, krijgt ook de architectuur een bijzondere plaats in dit project. Zo stralen de verschillende woonentiteiten uniformiteituit door het gebruik van bakstenen op het gelijkvloers in combinatie met een houten bekleding op de verdiepingen.

Bij de uitbouw van de wooneenheden werd er optimaal rekening gehouden met de oriëntatie zodat er een maximaal zicht op het park ontstaat. Daarnaast zorgt de weelderige lichtinval voor openheid en sfeer.

De indeling van de ruimtes is gericht op een praktische benutting van de oppervlakte. Elke woning en elk appartement wordt afgewerkt met duurzame materialen die zorgen voor een ruimtelijk en luxueus gevoel. Bovendien voldoen ze aan de huidige woonnormen inzake energiezuinigheid.

Op ontdekking?

Het project Groendreef wil een thuis zijn voor jong en oud. Met de implementering van een school op het domein, zullen jonge gezinnen zich graag vestigen in dit verkeersluwe gebied, terwijl ouderen de groene omgeving en de vele vrijetijdsmogelijkheden kunnen verkennen. De streek vormt met zijn vele toeristische faciliteiten immers de ideale startplaats voor iedereen die dicht bij Brussel wenst te genieten van groen en rust.

Laat u verrassen door de veelzijdigheid van Groendreef en download snel onze brochure of contacteer ons voor meer informatie.