Nieuws


Meer weten over ons? Zabra gunt u graag een blikje achter de schermen. Ontdek onze laatste nieuwtjes, kom meer te weten over onze werkwijze, laat u inspireren door onze projecten in de kijker of lees meer over onze events. Op zoek naar een nieuwe job? Misschien vindt u tussen onze vacatures wel wat u zoekt.

Eerste spadesteek Waterberg: Bart Somers kraanman van dienst

26/09/2017

Project in de kijker

Afgelopen zaterdag (23/09) vond de eerste spadesteek van ons project Waterberg in Mechelen plaats en met succes: een talrijke opkomst, mooi weer en leuke sfeer. Na een lekker ontbijt en inleidende woorden door Brummo, Zabra en Bart Somers, gaf de burgemeester het symbolische startschot aan ons woonproject. En niet met een gewone schop, maar met een heuse kraan, die Bart Somers de ludieke bijnaam "Bart de Bouwer" gaf, aldus Gazet van Antwerpen. 
Bedankt aan iedereen voor jullie talrijke opkomst en we zien uit naar de verdere ontwikkelingen van Waterberg. 

Bekijk en lees meer op onderstaande links van GVA en RTV:
http://www.gva.be/cnt/dmf20170923_03091005/bart-de-bouwer-kruipt-in-graafmachine-voor-startschot-woo...
https://www.rtv.be/artikels/somers-geeft-eerste-spadesteek-a44289
Lees meer

Middeleeuwse woonerven gevonden in Hombeek

17/07/2017

Project in de kijker

Tijdens de archeologische werken op de site van ons project Waterberg te Hombeek zijn er middeleeuwse woonerven gevonden  Een team van archeologen is in Hombeek al 3 weken bezig met het opgraven van 2 grote middeleeuwse boerderijen. De opgravingen zijn afgelopen vrijdag (13/07) afgerond. 

Het is mooi om te ontdekken dat 1000 jaar geleden de mensen dezelfde locatie kozen als de nieuwe Hombeekenaars nu.

Bekijk het filmpje op de nieuwssite van RTV: http://bit.ly/2uu4Yw1
Lees meer

Project Lokerenveld te Aalst getekend

13/07/2017

Project in de kijker

We breiden onze aanwezigheid in de Stad Aalst verder uit. Naast ons project Karmel in het centrum en de Tragelsite aan de Dender, zal Zabra Real Estate in de Lokerenveldstraat samen met G-Label een residentieel project van ca. 10.000 m² BVO realiseren. Met de Stad Aalst werd hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend. 
Lees meer
Tragel 8: nieuw stadsdeel aan de Dender in Aalst

Tragel 8: nieuw stadsdeel aan de Dender in Aalst

05/07/2017

Achter de schermen

Tragel 8, het consortium tussen Vanhaerents Development en Zabra Real Estate, heeft een samenwerkingsovereenkomst met het AGSA (Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Aalst) en de Stad Aalst ondertekend voor de realisatie van een evenementencomplex, retailzone, woningen en kantoren. De Tragelsite heeft een strategische ligging langsheen de Dender en wordt geïntegreerd in het project “De Kaaien” van de Stad Aalst, die in de komende jaren voor een make-over zal zorgen van de gebieden gelegen aan de Dender.

Publiek Private Samenwerking

De ontwikkelaars kandideerden zich voor de PPS-wedstrijd met een team van ontwerpers en specialisten: UAU Collectiv en Jaspers-Eyers architectsABTAvantgardenBDO en Artes Roegiers. Het noordelijke deel van de Tragel heeft een oppervlakte van 5,6 hectare en is gelegen vlak naast het ringviaduct. De site waarop de voormalige gebouwen van Intergem en Nieulandt stonden werd ondertussen gesaneerd. De andere gebouwen worden in een later stadium gesloopt. De vroegere industriegronden maken ruimte voor een nieuw Aalsters stadsdeel waarin er plaats zal zijn voor een mix van verschillende functies.

Evenementenzaal voor 5000 personen

De nieuwe multifunctionele evenementenzaal zal mogelijkheden bieden voor een brede waaier aan events. De totale zaal heeft een capaciteit van 5.000 personen, waarvan ca. 3.500 zitjes, zodat carnavalsactiviteiten, sportwedstrijden, concerten, verenigings- en bedrijfsfeesten,… kunnen plaatsvinden. De nadruk ligt op multifunctionaliteit waardoor een ontwerp gekozen is waarbij de tribunes eenvoudig kunnen aangepast worden. Basketbalclub Okapi Aalstar zal alvast de zaal huren voor zijn thuismatchen.


Nieuw winkelcentrum

Daarnaast komt er op de site een retailcomplex van 15.000 m² dat complementair zal zijn met de winkels binnen het stadscentrum. Ook de huidige winkels op de site krijgen een nieuwe plaats binnen het retailpark.  Er zal ook ruimte zijn voor appartementen in een woontoren. De strategische ligging langsheen de Dender en de nabijheid tot het stadscentrum vormen grote troeven om te wonen.


Nieuw stadsdeel langs de Dender

Het gehele project zal zorgen voor een opwaardering en vernieuwing van een verlaten stadsdeel waarbij aangename verblijfsruimten gecreëerd zullen worden. Deze stedelijke ontwikkeling kadert binnen een overkoepelend project van de Stad Aalst, De Kaaien, waarbij alle toekomstige ontwikkelingen langsheen de Dender worden verbonden en waarbij oude fabriekspanden, braakliggende terreinen en vervallen woningen plaats maken voor nieuwe en aantrekkelijke stadsdelen.

Logo Tragel

Lees meer
Dinner @ work

Dinner @ work

28/04/2017

Achter de schermen

Gisterenavond was het quality time op het werk: een etentje onder collega’s!
Eerst een frisse gin tonic met, erna een overheerlijke couscousschotel met kip en om te eindigen een café glacé. Mmmhhhh!

Lees meer
Klantenervaring koper Karmel

Klantenervaring koper Karmel

27/04/2017

Achter de schermen

Wat maakt Karmel zo een uniek project? Wij gingen luisteren bij een tevreden koper, mevrouw Nicole De Roover. Nicole was al even op zoek naar een nieuwe woonst waarbij ze enkele minder goede ervaringen opliep.

"Toen Zabra mijn pad kruiste wist ik direct dat het goed zat. De samenwerking verliep vlot en jullie werkten goed door"
, vertelt ze zelf. De belangrijkste troef die ze zelf direct aanhaalt is de buitengewone locatie! "In Karmel vond ik het beste van twee werelden. Het project ligt pal in het centrum en toch ga ik op mijn terras van de rust en het groene uitzicht kunnen genieten. De charme van het prachtige Sint-Theresianenklooster en de kwalitatieve materiaalkeuze deden Zabra boven andere opties uitstijgen waardoor ik niet lang twijfelde. Ik ben verbaasd hoe snel de werken opschieten aangezien ik wekelijks voorbij de werf passeer en telkens evolutie zie! Ook op facebook kan ik de stand van zaken goed opvolgen, wat ik een groot pluspunt vind."

Lees meer
Happy Easter

Happy Easter

12/04/2017

Achter de schermen

If you see a rabbit laying little brown eggs, don't eat them, it's not chocolate! #happyeaster #chocolate #jummie
Lees meer
Opendeurdag M villa´s | Knokke

Opendeurdag M villa´s | Knokke

07/04/2016

Events

Op zoek naar een exclusief buitenverblijf in Knokke? Kom dan zeker langs op de opendeurdag van onze M villa's! 

Vrijdag 14 april stellen wij de deuren van de M villa's open van 10 tot 17 uur. Kom langs en ontdek zelf de charme en vele troeven van deze prachtige woningen. Ons team zal ook aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden. 

Twijfel niet langer, reeds 50% is verkocht! 

Adres: Kruindreef, 8300 Duinbergen

Meer info: http://www.zabra.be/nl/projecten/m-villas--zabra-real-estate/?lid=7498
Lees meer
Vooruitgang werken Kanaaltuinen

Vooruitgang werken Kanaaltuinen

04/04/2017

Project in de kijker

De woningen van ons project Kanaaltuinen zijn in volle aanbouw en beginnen vorm te krijgen! Intussen liggen alle vloerplaten van fase 1 er en de ruwbouw van enkele woningen is al opgetrokken tot de gelijkvloerse of eerste verdieping.

Een enthousiaste koper met zijn drone enkele mooie beelden gemaakt, waar je kan zien dat er goed wordt doorgewerkt.

Neem nu contact met ons op voor de laatste goed gelegen woningen en appartementen! Wandel zeker ook al eens binnen in je misschien toekomstige thuis via onze virtual tour!  

Lees meer
Verloop werken Karmel

Verloop werken Karmel

31/03/2017

Project in de kijker

Ons unieke project Karmel met zijn buitengewone ligging in het centrum van Aalst begint tot leven te komen.

De renovatiewerken van het kloostergebouw zijn gestart waardoor het zijn oorspronkelijke charme terugkrijgt. Het gebouw wordt omgetoverd tot 14 appartementen, die een mooie mix zullen worden van moderne architectuur en historische context.  

De binnentuin begint ook vorm te krijgen. De 3 urban villa’s rijzen stapsgewijs uit de grond, waarbij de structuur van het project goed zichtbaar wordt. De eerste verdieping van villa Maria werd reeds opgetrokken. Bij villa Lucia staat de gelijkvloerse verdieping er de vloerplaat van villa Anna is gegoten.  

Om de bewoners het ultieme wooncomfort te bieden van wonen in het centrum en in het groen, is een ondergrondse parking voorzien. Hierdoor hebben we de binnentuin kunnen maximaliseren en kan je toch bij (lees: onder) de deur uw wagen kwijt. De ondergrondse parking is reeds gerealiseerd.  

Kom op onze volgende infoavond op 19 april de sfeer opsnuiven en laat je verassen door het unieke project! Schrijf je hier in. 

Lees meer