Succesvol lanceringsjaar ZABRA Real Estate

Eén jaar na de lancering kijkt ZABRA Real Estate terug op een succesvol parcours.

Op 9 maart 2017 werd het nieuws bekend: de expertise van Sobradis en Arthus werden ondergebracht in een nieuwe entiteit: ZABRA Real Estate. Een jaar later mogen we als team terugkijken op een meer dan geslaagd jaar waarin de vooropgestelde groei ruimschoots werd overtroffen.

De perfecte match

ZABRA Real Estate bestaat intussen één jaar en we blijven volop investeren in de herontwikkeling van terreinen en oude gebouwen. Elke stap in het vergunnings-, bouw- en verkooptraject wordt door ons beheerd.  Daarenboven werken we samen met de betere, externe aannemers die samen met ons voor een schitterend eindresultaat zorgen.

Als projectontwikkelaar puur sang situeren onze activiteiten zich op drie belangrijke nichemarkten. De focus ligt voornamelijk op de nieuwe projecten in residentieel vastgoed. Daarnaast mogen we ons ook een middelgrote speler noemen in de ontwikkeling van retailprojecten op perifere locaties. Sinds een tweetal jaar zijn we ook actief in de clustering van bedrijven in KMO-parken. Deze perfecte match maakt van ons een vrij unieke speler in de vastgoedmarkt.

Door de vakkundige combinatie van vastgoed bieden wij een antwoord op de nieuwe woonvormen van vandaag. Steeds meer overheden zijn immers vragende partij om diverse functies te combineren op een site. Met ZABRA combineren we wonen, winkelen en werken in één project. Daarbij focussen we niet enkel op de binnensteden maar ook op de periferie.
Zabra Real Estate Rebranding

Projecten met pit

We mogen als team terugkijken op een jaar van succesvolle lanceringen, realisaties en toekomstperspectieven.

Zo lanceerden we begin mei voor de eerste keer een project onder de naam ZABRA: Waterberg in Mechelen aan de Eglegemvijver loopt als een trein. Nog voor de opstart van de werken, slaagden we erin om maar liefst 70% van het project te verkopen.

In het retailpark Les Accolades in Habay realiseerden we met de oplevering van de winkel Aldi en 12 appartementen, een succesvolle combinatie van wonen en winkelen in Wallonië. 


Daarnaast werd het project Jourdan Garden in Etterbeek gelanceerd. Op een toplocatie in het centrum zal de grootste Colruyt van Brussel gecombineerd worden met 35 luxeappartementen.  

Eind juni ondertekenden we – bijna simultaan - de projecten Tragel 8 en Lokerenveld, twee samenwerkingsovereenkomsten met het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Aalst en de Stad Aalst. 

Enkele weken geleden werd ook het project ‘t Zand succesvol gelanceerd in het centrum van Heusden (Destelbergen). Binnen dit project zullen er 34 wooneenheden worden gerealiseerd. 

Tenslotte beschikken we met de aankoop van de Dekaply-site te Aalst - gelegen langs de E40 - over een terrein van zeven hectare waar we een ambitieuze KMO- en bedrijfsgebouwontwikkeling zullen ontplooien. Het succesvolle KMO-park in Nazareth-Eke dient hierbij als ons ankerpunt voor de toekomst.
Kortom, met ZABRA Real Estate hebben we momenteel circa 2200 woningen in ontwikkeling gecombineerd met verschillende grootschalige retail- en KMO-parken. De toekomst is dus verzekerd. 

ZABRA is fun!

Om de sterke groei in onze onderneming te kunnen realiseren, hebben we ons team het voorbije jaar aanzienlijk uitgebreid met wel 30%.

Onze twintig medewerkers geven elke dag het beste van zichzelf. We vonden het dan ook belangrijk om hen eens extra in de watten te leggen. Zo zorgde onze teambuilding naar het trendy Kopenhagen voor kennis én fun. Deze stad geldt immers als referentie voor vastgoedontwikkeling in Europa. Tijdens een boeiende rondleiding kregen onze teamleden veel informatie over de mix van wonen-winkelen-werken, de nieuwe woontypologieën, de meerwaarde van publieke en private samenwerkingen, … Met een rugzak boordevol ideeën keerden we terug naar België om deze kennis verder toe te passen binnen onze eigen projecten.

Daarnaast draagt onze horizontale bedrijfsstructuur bij tot een hecht team waarbij we een amicale omgang met elkaar hoog in het vaandel dragen. Hiermee onderscheiden we ons van de vele andere projectontwikkelaars die eerder werken binnen een verticale structuur.

Momenteel zijn we opnieuw op zoek naar 4 enthousiaste medewerkers om ons team uit te breiden in de verschillende departementen. Wie bij ons aan de slag gaat, kan rekenen op vele groeikansen binnen onze onderneming. Daarenboven is ons kantoor te Drongen gemakkelijk en filevrij bereikbaar en zijn onze projecten over het hele land verspreid, wat voor de nodige dynamiek zorgt.

No limits

Met ZABRA willen we ook in de toekomst de groei bestendigen. Dit doen we door onze projecten op de kaart te zetten met succesvolle verkopen en werfopleveringen. 

Telkens we een goed product afleveren, worden onze kwaliteiten als projectontwikkelaar nog maar eens onderstreept en versterkt. Een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding vormt hierbij ons handelsmerk. Daarenboven schenken we veel aandacht aan publiek of privaat groen en de woon- en omgevingskwaliteit waarbij we ook graag iets teruggeven aan de gemeenschap. Zo zullen we naast de 230 woningen en appartementen binnen het project Kanaaltuinen, een school voor vierhonderd leerlingen en een openbaar park van anderhalf hectare realiseren.

U merkt het: ZABRA Real Estate blijft vastberaden focussen op datgene waarin we goed zijn: projecten met een schaalgrootte vanaf 30 units in verschillende nichemarkten van residentieel vastgoed over retail tot KMO-parken. Ook dit jaar zijn we goed op weg om de ‘double digit’ groeicijfers van 2017 te bestendigen of zelfs te overstijgen!